مشارکت در ساخت

مشارکت در ساخت قراردادی است که بین مالک (ملک و یا زمین) و سازنده بسته می شود، که در آن سازنده با به عهده گرفتن هزینه های عملیات اجرایی برای تخریب یا بازسازی یک ساختمان، شروع به ساختن آن ملک می کند. پس از انجام عملیات اجرایی، ساختمان ساخته شده با در نظر گرفتن هزینه های ساخت و مصالح و تمامی عملیات اجرایی بین مالک و یا مالکین و سازنده تقسیم می شود.
مشارکت در ساخت میتواند روی زمین های مسکونی و تجاری و … انجام شود.

قرارداد مشارکت در ساخت

در ابتدا مهم ترین فاکتوری که باید به آن توجه داشت، قراردادی است که بین طرفین انجام می شود. طبق قرارداد مالک یا مالک هایی که صاحب ملک و یا زمین هستند موظف به در اختیار قراردادن تام ملک خود به سازنده و یا مجری طرح می باشند.
در مقابل سازندگان (و یا ساخته) موظف به پرداخت تمامی هزینه های ساخت و ساز و یا بازسازی ساختمان می باشد.

بیشتر بخوانید: نمونه قرارداد پیمان مدیریت

هزینه های مشارکت در ساخت برای مجری و سازنده

مجری به دلیل گرفتن زمین و ملک از مالک، موظف به پرداخت اجاره ماهیانه به مالک در تمامی زمانی است که پروژه در حال انجام است. از هزینه های دیگری که مجری موظف به پرداخت است از قبیل پرداخت هزینه های مسائل اداری و هزینه های مصالح، ساخت و ساز، کارگران و … است.

مشارکت در ساخت و اطمینان به مجری طرح

در قراردادی که بین دو طرف بسته می شود، مجری و مالک موظف به پرداخت تضمینی از قبیل چک و … هستند. برای اطمینان در کیفیت مصالح به کار رفته شده در ساختمان، نحوه صحیح انجام ساختمان سازی و … مجری باید تعهداتی در قرارداد اعمال کند و در صورت نقض قوانین، مالک بتواند از طریق قانونی پیگیری کند.

توقف در اجرای پروژه مشارکت در ساختمان

عوامل زیادی می تواند در توقف پروژه تاثیر داشته باشد. به طور مثال سازنده نتواند از پس تمامی هزینه های ساخت و ساز برآید. در این صورت پروژه متوقف می شود.
از انجایی که توقف پروژه به ضرر مالک است، مالک می تواند دادخواستی مبنی بر شکایت از مجری تنظیم کند و پس از انجام مراحل قانونی، مجری موظف به اجرای تعهدات خود در قرارداد می شود و باید هزینه های طرح شده را پرداخت کند.
از عوامل دیگری که می تواند پروژه را متوقف کند، اجرایی نکردن قوانین توسط طرفین است. در این صورت فرد مسئول باید خسارت پرداخت نماید. توقف در انجام مراحل پروژه از طرف مالک می تواند تحویل ندادن کامل زمین و سند و مدرک مربوط به ملک باشد.

شروع و پایان مشارکت در ساخت

برای پروژه مشارکت در ساخت باید حتما زمان و تاریخ شروع و پایان ذکر شود. تا با استفاده از آن بتوان مدت زمان اجرا را تخمین زد و از تخلف طرفین جلوگیری کرد. از طرفی مالک زمانی می تواند از طریق قانونی وارد شود که مدت زمان پروژه تمام شده باشد اما مجری هنوز موفق به اتمام پروژه مشارکت نشده باشد.

نکاتی در مورد سند زدن ملک

اینکه در ابتدای شروع پروژه مشارکت در ساخت، مجری طلب به نام زدن سند کند، غیر منطقی می باشد. زیرا هنوز سازنده کاری از پیش نبرده است و این سند زدن می تواند به ضرر مالک شود.
اما بعد از پیشرفت کار، یعنی بعد از انجام 50 درصد پروژه، سازنده می تواند درخواست کند تا 50 درصد سند را به نام خود بزند.
بعد از پایان پروژه و انجام حساب ها و هزینه های لازم، بخش مربوطه از سند می تواند به نام سازنده زده شود.

بیشتر بخوانید: صفر تا صد ساختمان سازی

قوانین بسیار مهم برای عقد قرارداد در مشارکت در ساخت

  1. مجری باید از واقعی بودن سند مالک اطمینان حاصل کند.
  2. سند رسمی برای مشارکت در ساخت الزامی است و تنها در صورت داشتن سند رسمی می توان از راه های قانونی وارد شد.
  3. هزینه هایی که طرفین پرداخت می کنند باید در انتهای پروژه مشخص شود. لیست مصالح به کار رفته شده، لیست هزینه های اداری و قانونی و … حتما قید شود.
  4. تاریخ شروع و پایان قرارداد حتما قید شود.
  5. حتما از مشاوره حقوقی و یا شرکت ساختمان سازی در این زمینه راهنمایی بگیرید.
  6. از ضمانت اجرایی حتما استفاده شود. ضمانت هایی مانند حسن انجام کار، تاخیر و توقف در پروژه، تضمین سرمایه و ضمانت نامه بانکی مانند چک و سفته حتما استفاده شود.

ارسال دیدگاه

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

به راهنمایی و یا مشاوره نیاز دارید؟

© تمام حقوق سایت برای شرکت آسال سازه محفوظ مي باشد.
جستجو کردن
جستجو کردن