آیا تا به حال نام سقف پی وی سی به گوشتان خورده است؟
پی وی سی نامی اختصاری از یک نوع متریال کاربردی ست، این متریال یک نوع پلاستیک فشرده و سخت به نام پلی وینیلایا کلراید است که در واقع از یک فرآورده نفتی در آزمایشگاه بدست میاید؛ متریال پی وی سی به دلیل مواد تشکیل دهنده و جنسی که دارد کاملا ضد آب است و آب بر روی آن نفوذ نمی کند و در برابر رطوبت مقاومت بالایی دارد. این نوع از سقف ها در دکوراسیون داخلی مورد استفاده می باشند.
متریال پی وی سی PVC ، در فضاهای متفاوتی کاربرد دارد مانند استفاده در متریال سقف کاذب، کفپوش های پی وی سی، متریال کابینت های آشپزخانه و روشویی ها.
بیشتر بخوانید: فرق امرتات با کناف چیست؟
سقف کاذب پی وی سی
یکی از ویژگی هایی که این متریال را از دیگر متریال های سقف کاذب متمایز می کند، مقاومت بالای پی وی سی در برابر رطوبت و غیرقابل نفوذ بودن آن در برابر آب است.
به سبب ویژگی های متریال پی وی سی، این نوع سقف مناسب فضاهای مرطوب می باشد مانند فضاهای سرویس بهداشتی، دکوراسیون آشپزخانه و حمام که به واسطه ی فعالیت های کاربر در فضا دارای فضاهای مرطوبی هستند. این نوع از سقف ها در برابر گرما بسیار مقاوم نمی باشد از این رو برای دکوراسیون رستوران نمی توان از آن استفاده کرد.
این سقف علاوه بر فضاهای مرطوب، به علت نصب آسان و وزن سبک در انواع متفاوت و مکان های متفاوت قابل استفاده هستند.
در ادامه با ما در آسال سازه پرگاس همراه باشید تا شما را با نحوه ی اجرای سقف کاذب پی وی سی و قیمت اجرای سقف PVC، آشنا کنیم.
مزایا استفاده از سقف کاذب پی وی سی
اجرای سقف کاذب پی وی سی چه مزایایی دارد؟
عایق رطوبت بودن متریال پی وی سی
همانطور که گفتیم، سقف کاذب پی وی سی به علت متریال و مواد تشکیل دهنده ای که دارد، خاصیت ضد آب بودن را دارد و علاوه بر این پانل های پی وی سی کاملا قابل شست و شو هستند. این موضوع در بازسازی سقف بسیار مهم می باشد.
عایق صوتی و حرارتی بودن متریال پی وی سی
سقف کاذب پی وی سی به طور کامل، عایق حرارتی و عایق صوتی هستند؛ و برای مکان های پر رفت و آمد یکی از سقف های مناسب به شمار می رود.
نصب آسان
پانل های سقف کاذب پی وی سی بسیار سبک و قابل حمل هستند و علاوه بر این نصب بسیار آسانی را دارند.
طول عمر بالا و مقاومت پانل ها
این سقف های کاذب دارای مقاومت بالایی در برابر باکتری ها، حشرات و قارچ هستند و علاوه بر این به مراقبت خاصی نیاز ندارند.
دسترسی آسان به تاسیسات سقف کاذب
پانل های پی وی سی به دلیل قابلیت جابجایی و نصب آسانی که دارند، به راحتی امکان دسترسی به فضای بالای پانل ها و تاسیسات را می دهند.
نیروی انسانی در دسترس
علاوه بر نصب آسان و سریع پانل های پی وی سی، این نوع سقف کاذب بر خلاف سقف کاذب رابیتس، نیروی های انسانی و مجریان قابل دسترسی دارد و تعداد بسیار کمتری نیروی انسانی صرف می کند از این رو برای صرفه جویی در هزینه دکوراسیون داخلی بسیار مناسب است.
بیشتر بخوانید: تفاوت سقف کاذب کناف
معایب سقف کاذب پی وی سی
علاوه بر مزایای متعدد این متریال مصرفی در صنعت ساختمان، سقف کاذب پی وی سی معایبی را نیز شامل می شود که در ادامه به آن میپردازیم.
مواد تشکیل دهنده ی سقف کاذب پی وی سی
از آنجایی که مواد تشکیل دهنده سقف کاذب پی وی سی، مواد شیمیایی هستند؛ برخی افراد بر این باورند که امکان آزاد شدن مواد شیمیایی و کلر موجود در مواد تشکیل دهنده سقف پی وی سی وجود دارد؛ اما باید به این اشاره کنیم که مقدار مواد شیمیایی مضر موجود در مواد سقف کاذب پی وی سی کم هستش و در مقایسه با متریال های دیگری مانند آزبست کاملا بی خطر است؛ و با استفاده ی متریال های کیفیت بالا در سقف کاذب پی وی سی میتوانید از سلامت متریال مطمئن شوید. شاید این موضوع در آینده برای دکوراسیون سقف شما مشکلاتی را ایجاد کند.
آسیب سقف کاذب در برابر نور خورشید
به دلیل استفاده از مواد های مختلف در سقف های پی وی سی، متریال سقف کاذب پی وی سی اگر در معرض نور مستقیم خورشید قرار بگیرند، دچار آسیب می شوند. چون نباید در معرض آفتاب قرار بگیرد در زمینه دکوراسیون های خانه هایی که پنجره بسیار دارد و نور خورشید در آن ها بسیار است مناسب نمی باشد، از جمله دکوراسیون ویلا که میزان آفتاب در آن زیاد می باشد.
قابل اشتعال بودن بعضی از پانل های پی وی سی
برخی از پانل های پی وی سی نسوز نیستند، و استفاده از آنها در فضاهایی مانند آشپزخانه و یا آشپزخانه رستوران ها توصیه نمی شود؛ و باید در انتخاب نوع پانل ها و نسوز بودن آنها ابتدا اطمینان حاصل کنید.
انواع سقف کاذب پی وی سی
سقفهای کاذب پی وی سی بر اساس نوع پانل ها و تایل ها به دو بخش دسته بندی می شوند؛ که این نوع پانل ها بر اساس ابعاد و روش نصب و نمای آنها در دسته بندی های مختلفی قرار میگیرند.
انواع دسته بندی پی وی سی از نظر روش اجرا و ابعاد پانل ها
پانل های طولی پی وی سی
این نوع پانل ها از ورق های پی وی سی در ابعاد ۶ متری و ضخامت های ۸ میلیمتری موجود هستند.
تایل های پی وی سی
تایل های پی وی سی، در ابعاد های ۶۰ در ۶۰ سانتی متری موجود هستند که بر اساس کیفیت تایل ها، ضخامت های متفاوتی دارند که معمولا در ضخامت های ۶ میلیمتر و ۸ میلیمتری در بازار عرضه می شوند. این نوع از پانل های پی وی سی برای سقف کاذب بسیار استفاده می شود.
این تایل های پی وی سی، مانند سقف های کاذب کناف بر روی سقف اصلی و زیر سازی مشبک فلزی نصب می شوند.
دسته بندی انواع پی وی سی از لحاظ شکل ظاهری و نوع متریال
پانل پی وی سی رنگ سفید ساده
این تایل پی وی سی قابل دسترس ترین و ارزانترین نوع پانل سقف کاذب پی وی سی هست، که در انواع سفید مات و سفید براق یا پانل پی وی سی یو وی (UV) در بازار موجود است. این نوع از پانل ها در طراحی دکوراسیون مورد استفاده می باشد.
پی وی سی هات استمپ
پانل های پی وی سی هات استمپ توسط دستگاه هات استمپ چاپ می شوند؛ پانل های پی وی سی هات استمپ، پانل هایی براق و ضد خش هستند که مقاومت حرارتی بالایی دارند.
این نوع PVC طرحهای متنوعی دارند و به صورت تایل های مربعی و پانل طولی در بازار قابل دسترس هستند. از طرح های پرطرفدار پی وی سی های هات استمپ می توان به طرح های هولوگرامی اشاره کرد. این نوع از برای دکوراسیون سقف بسیار می تواند گزینه مناسبی باشد.
تایل های پی وی سی روکش دار
طرح های تایل و پانل های پی وی سی روکش دار، با دستگاه های پرس، با فشار بر روی پانل ها چسبانده می شوند.
از ویژگی های این نوع سقف کاذب می توان به مقاومت بالای آن در برابر ضربه و فشار اشاره کرد و به نوعی این پانل هارا ضد ضربه و نشکن دانست.
پانل های پی وی سی دارای روکش مخمل
بر خلاف پانل های پی وی سی قبلی، این نوع پانل های روکش دار معمولا به عنوان دیوار پوش کاربرد دارند. پی وی سی روکش مخمل نمای بسیار لوکسی دارند که در فضاهایی مانند فضای لابی استفاده می شوند.
مراحل نصب پانل های پی وی سی
از مهمترین ویژگی های پانل های پی وی سی، نصب سریع و آسان این نوع سقف کاذب است؛ نصب سقف کاذب پی وی سی مراحل مشابه ای با نصب سقف کاذب کناف دارد. اجرا سقف کناف یکی از گزینه های مهم می باشد که باید توسط متخصص انجام شود.
اولین مرحله ای که برای نصب سقف کاذب پی وی سی صورت میگیرد، اندازه گیری ابعاد سقف است.
برش و نصب جوینت های فلزی مشبک
سپس نوبت به مرحله ی نصب جوینت ها بر روی سقف اولیه و یا سقف اصلی است، که نصب این پانل ها از طریق پیچ و پرچ ها انجام می شود.
جایگذاری و فیکس کردن پانل ها بر روی جوینت ها
بعد از نصب جوینت های مشبک نوبت به جایگذاری پانل و یا تایل های پی وی سی است، نصب کردن پانل ها بدون هیچ ملاتی و با پیچ انجام می شود.
جا نمایی هالوژن و یا چراغ ها
بعد از نصب پانل ها و تعبیه کردن جای چراغ ها، نوبت به نصب هالوژن ها می رسد. در این مرحله نور های مخفی نیز جا نمایی می شوند.
در این مقاله با انواع سقف پی وی سی و مراحل اجرا و نصب آن آشنا شدیم در ادامه به بررسی نکات اجرایی و قیمت و هزینهی اجرایی سقف کاذب پی وی سی میپردازیم.
مدت زمان نصب و اجرای سقف کاذب پی وی سی PVC
نصب سقف کاذب پی وی سی به عوامل مختلفی مانند ابعاد سقف، پانل های پی وی سی و گروه اجرایی بستگی دارد اما به طور معمول نصب سقف کاذب پی وی سی برای یک سقف با ابعاد ۷۰ متر مربع حدود یک روز کاری توسط دو نصاب طول می کشد.
قیمت سقف کاذب پی وی سی
هزینه اجرایی سقف کاذب پی وی سی به عوامل متعددی مانند کیفیت پانل ها و ابعاد آنها بستگی دارد؛ این قیمت ها معمولا بر اساس هر متر مربع محسوب می شوند و بسته به نوع درجه کیفیتی پانل و تایل ها معمولا در رنج قیمتی ۵۰ هزار تومن در بازار به فروش می رسند.
این نوع از سقف از جمله سقف هایی می باشد که در ایران بسیار پرکاربرد می باشد و در ایران طرفدار بسیاری دارد، شرکت آسال سازه پرگاس یکی از شرکت های دکوراسیون داخلی در تهران می باشد که در زمینه دکوراسیون سقف سابقه بسیار بالایی دارد و می تواند در کوتاه ترین زمان ممکن سقف های کاذب را پیاده سازی کند.