طراحی سالن سینما دارای ضوابط و استانداردهای ملی و مصوب سازمان مدیریت و برنامه ریزی كشور است.برخی از ضوابط و استانداردهایی که باید در طراحی سینماها رعایت شود شامل : سالن انتظار ، ورودی سینما ، گیشه بلیط فروشی ، راهروهای سالن نمایش ، ورودی و خروجی های سالن ، سرویسهای بهداشتی سینما ، اتاق پروژكتور ، پرده نمایش فیلم ، اكوستیك حرفه ای سالن ، نورپردازی ، تهویه مطبوع و ... میباشد.
در ادامه به مراحل طراحی و اجرای سالن سینما میپردازیم :
در اولین قدم ، طراحی سالن به طوری که نقشه ی پلان آن کاملا خوانا باشد و عملکردهای فضایی در آن به طور کامل رعایت شده باشد ، اهمیت دارد . بنا بر این در این قسمت تیم طراحی با در نظر گرفتن عملکرد فضا و ضوابط اجرایی ، طراحی های سه بعدی را ارائه میدهد. اجرای سالن با در نظر گرفتن ضوابط و استاندارد ها و اصول اجرایی سینما ، اصول آکوستیک و معماری و الزامات فنی و مشاوره ای شامل : کفپوش ، سقف کاذب ، دیوار و صندلیهای سینمایی با ارگونومی مطلوب و شماره گذاری مناسب ، مبلمان
شامل نورهای اختصاصی و عمومی سالن و تنظیم دقیق دما ، کیفیت و شدت نور در تمام نقاط سالن سینما متناسب با زمان های پخش و عدم پخش فیلم با قابلیت دیم شدن نور
یکی از دیگر معیار هایی که طراحی سالن های سینما را خاص میکند ، رعایت کردن آکوستیک بودن سالن بر اساس نوع معماری به کار رفته در دکور سالن و به کارگرفتن مصالح و متریال های آکوستیک در این سالن ها میباشد .
اجرای کامل سیستم صوتی و تصویری شامل : سیستمهای صوتی حرفه ای دالبی سوراند ، سیستم های پخش تصویر(شامل دیتا ویدئو پروژکتور حرفه ای دیجیتال و سه بعدی ) ، اتاق فرمان (کنتری) ، میز نور ، سیستم اعلان و اطفاء حریق و ...
در ادامه به معیارهای طراحی و اجرای سالن سینماها میپردازیم:
یکی از مهمترین اجزا در طراحی سالن سینما، ورودی سینما میباشد، ورودی سینما باید مشخص و واضح باشند تا کاربر بتواند به راحتی فضارا درک و استفاده کند ، زیرا ورودی یک فضای انتقالی بین آنچه در خارج از ساختمان است و آنچه در داخل آن است وجود دارد و می تواند بیش از یک ورودی و خروجی وجود داشته باشد تا از شلوغی در پایان فیلم و خارج شدن از سالن جلوگیری کند ،و در گوشه های ورودی ، باجه فروش بلیط باید در معرض دید باشد و همچنین می توان آن را در یک مکان مرکزی قرار داد. طبق ضوابط و اصول طراحی سالن سینما، باید بیش از یک خروج اضطراری وجود داشته باشد.
در طراحی سینما ، باید یک سالن انتظار که مشتریان در آن جمع شده اند و منتظر ورود برای تماشای فیلم هستند ، طراحی شود و این سالن نباید حاوی صندلی یا میز باشد تا مانع از رفت و آمد بازدید کنندگان و تجمع آنها شود.
مکان نمایش و تماشای فیلم ، سالن شامل صندلی های نشیمن ، صفحه اسکرین نمایش و بالکن است که توسط پله ها به آن دسترسی پیدا می کند ،اندازه سالن با توجه به تعداد بینندگان متفاوت است.
حرکت بینندگان باید آسان باشد ، به طوری که سالن بدون هیچ مانعی که در گذرگاه ها و سالن های لابی بین پله ها و سالن عبور کنند ، به سرعت تخلیه شود و مطلوب است که برای همه بازدید کنندگان قابل مشاهده باشد و به دلیل نفوذ گرما ، به ویژه دراورهای تخلیه ، از مواد نامحلول ساخته شده است ،
نرده از چوب مقاوم در برابر آتش ساخته شده و از 1.25-2.5 متر عرض دارد. در مورد پله های مارپیچ ، آنها فقط به ندرت و فقط برای استفاده های ثانویه مجاز هستند و ارتفاع پله 16 سانتی متر و عرض آن 30 سانتی متر است و عرض پله را در کشوهای مارپیچ شکل 23 سانتی متر در مکان باریک می گیرند.
جایی که ترجیح داده می شود مکان های نشیمن با توجه به وضعیت هر سالن تا حد امکان درای شیب باشند و این شیب نسبت به شیب سالن های نمایش کمتر است تا خط دید مشخصی برای هر یک از مخاطبان فراهم کند.
نظرتان را بنویسید