لوگو شرکت آسال سازه پرگاس

شماره ثبت: 508277

لوگو شرکت آسال سازه پرگاس
شماره ثبت: 508277
شماره ثبت: 508277
لاندری روم چیست

احتمالا تابه‌حال نمونه عکس‌هایی را از رختشوی‌خانه‌های قدیمی دیده‌اید. منظور از لاندری روم همان رختشوی‌خانه‌ها است که با گذشت زمان متحمل تغییراتی شده‌اند و امروزه یکی از بخش‌های کاربردی منازل محسوب می‌شوند. در پاسخ به سوال لاندری روم چیست باید بگوییم اتاق مجزایی برای شستن، خشک کردن و اتو کشیدن لباس‌ها است که با داشتن آن اهالی منزل می‌توانند لباس چرک‌ها، انواع مواد شوینده، میز اتو، لباسشویی و … را به آنجا انتقال دهند و با این کار فضای منزل خود را خلوت‌تر کنند. اگر قصد دارید در خصوص اینکه لاندری روم چیست اطلاعات بیشتری کسب کنید، با این مطلب از آسال سازه پرگاس همراهمان بمانید.

لاندری روم چیست؟

لاندری روم چیست

لاندری روم اتاق مجزایی برای شستن لباس‌ها است که هرچه بزرگ‌تر باشد، کارایی آن بیشتر می‌شود؛ زیرا می‌توانید از آن استفاده‌های بیشتری داشته باشید. لباس‌ها در این اتاق شسته و خشک می‌شوند. لوازمی که آنجا قرار می‌گیرند نیز شامل لباس‌شویی، خشک‌کن، تشت مخصوص لباس‌هایی که باید با دست شسته شوند، سبد قرار دادن لباس‌های چرک، میز اتو و سایر لوازم برای شست‌وشو و خشک کردن است.

در منازل قدیمی لاندری روم‌ها در زیرزمین قرار داشتند، اما در خانه‌های امروزی بیشتر در طبقات اصلی، نزدیک آشپزخانه یا اتاق‌خواب‌ها واقع می‌شوند.

انواع لاندری روم

برای آشنایی با اینکه انواع لاندری روم چیست، باید بگوییم آن‌ها بر اساس سایز در یکی از دسته‌های زیر جای می‌گیرند:

  • لاندری کوچک: در این فضا تنها می‌توان یک ماشین لباسشویی، یک خشک‌کن و کابینتی برای قرار دادن لوازم و محصولات شوینده قرار داد.
  • لاندری متوسط: این اتاق فضای کابینت و کمد بیشتری دارد. همچنین علاوه بر ماشین لباسشویی و خشک‌کن، می‌توان میز اتو و یک سینک برای شستشو نیز آنجا قرار داد.
  • لاندری بزرگ: این اتاق فضای بیشتری دارد و می‌توان لوازم بیشتری ازجمله لوازم خیاطی، محلی برای شستشوی حیوانات خانگی و … آنجا قرار داد.
  • لاندری کابینتی: این لاندری حداقل فضا را به خودش اختصاص داده و تنها می‌توان یک ماشین لباسشویی آنجا قرار داد.

مطلب نکات مهم هنگام انتخاب پیمانکار بازسازی خانه را از ما بخوانید.

انواع لاندری روم

طراحی لاندری روم در منازل با چه فوایدی همراه است؟

لاندری روم یکی از پراستفاده‌ترین و پرکاربردترین بخش‌های هر منزلی محسوب می‌شود که تقریبا هفته‌ای چند بار برای شستشوی لباس‌ها مورد استفاده قرار می‌گیرد. داشتن این فضا با فوایدی همراه است که ازجمله مهم‌ترین آن‌ها می‌توان موارد زیر را نام برد:

  • نظم و تمیزی بیشتر
  • نظم بخشیدن به لباس‌ها و پارچه‌ها
  • شستشوی راحت‌تر لباس‌ها
  • تهویه هوای خانه به دلیل بو ندادن لباس‌ها
  • استفاده مناسب‌تر از فضا
  • آزاد شدن فضای آشپزخانه و اتاق‌خواب
  • مرتب نشان دادن فضای خانه

طراحی لاندری روم در منازل

تجهیزات لازم برای طراحی لاندری روم چیست؟

طراحی چنین اتاقی برای این منظور است که فضای شستشوی لباس‌ها از دیگر قسمت‌های خانه جدا شود. از مهم‌ترین تجهیزاتی که در این مکان‌ها استفاده می‌شود، می‌توان موارد زیر را نام برد:

  • اتو و میز اتو
  • سبد لباس و رخت‌آویز
  • خشک‌‌کن
  • مواد شوینده
  • کمد و شلف
  • لباسشویی

طراحی لاندری روم در منزل

طراحی دیزاین لاندری روم باید چگونه باشد؟

از آنجا که لاندری روم فضایی برای شستشو و اتو کردن است، قسمت خدماتی هر منزلی به شمار می‌رود. به همین دلیل توصیه می‌شود از رنگ روشن برای دیوارهای آنجا استفاده کنید؛ زیرا معمولا فضای کوچکی دارد. بکار بردن قفسه‌ها و کمدها نیز باعث استفاده بهینه از فضای لاندری خواهد شد.

آویزهایی را هم برای پهن کردن لباس‌ها در نظر بگیرید. برای قرار دادن لباس‌ها هم به قفسه نیاز است. فضایی هم باید برای قرار دادن اتو و ماشین لباسشویی در نظر گرفته شود.

در مورد محل مناسب برای لاندری روم باید بگوییم بهتر است به اتاق‌خواب نزدیک باشد؛ دلیلش هم این است که لباس‌های کثیف در اتاق‌خواب جمع‌آوری می‌شوند. یکی دیگر از فضاهای مناسب، مکانی نزدیک به حمام است.

مطلب هر آنچه باید در مورد دکوراسیون روستیک در خانه های مدرن بدانید! را از ما بخوانید.

طراحی دیزاین لاندری روم

به‌طورکلی در طراحی دیزاین لاندری روم بهتر است موارد زیر را در نظر داشته باشید:

استفاده از کمدهای تاشو و کشو

برای طراحی لاندری های کوچک یکی از مواردی که باید به آن توجه شود، استفاده از محصولات تاشو است. به عنوان مثال می‌توانید از میزهای اتوی تاشو استفاده کنید تا جای کمتری اشغال شود. همچنین می‌توانید برای قرار دادن انواع حوله و شوینده، سبدهای تاشو را انتخاب کنید.

کمدهای تاشو و کشو در لاندری روم

حداکثر استفاده از فضاهای خالی دیوار

برای استفاده بهینه از دیوار لاندری روم، می‌توانید از آویزهای دیواری استفاده کنید و روی آن‌ها وسایل کوچک قرار دهید. همچنین می‌توانید لباس‌ها و حوله‌هایتان را آویزان کنید یا اینکه داخل یک ساک یا پلاستیک، تمامی شوینده‌ها را قرار دهید و آن‌ها را روی آویزها بگذارید.

استفاده از فضاهای خالی دیوار در لاندری روم

به کار بردن شلف ها

فرقی نمی‌کند فضای لاندری شما بزرگ باشد یا کوچک، در هر صورت بهتر است از شلف استفاده کنید. چون هم می‌تواند باعث زیباتر شدن فضا شود و هم کاربردی است. روی شلف ها را می‌توانید با وسایل دکوری تزئین کنید.

همچنین می‌توانید داخل لاندری روم سینک ظرف‌شویی هم قرار دهید؛ دلیلش هم این است که بعضی از لباس‌ها به دلیل حساس بودن، قابلیت شستشو با ماشین لباسشویی را ندارند و به همین دلیل باید آن‌ها را داخل سینک با دست بشویید.

برای آشنایی با همه چیز درباره کابینت ام دی اف، مطلب آن را در بلاگ اسال سازه، مطالعه کنید.

به کار بردن شلف در لاندری روم

ابعاد استاندارد لاندری روم چقدر است؟

اندازه و ابعاد لاندری روم با توجه به عوامل مختلف تعیین می‌شود. حداقل فضایی که می‌توانید برای آن در نظر بگیرید، 1.5 در 1.5 است؛ البته بهتر است از این مقدار بزرگ‌تر باشد.

فضایی را به لاندری روم اختصاص دهید که تقریبا بزرگ باشد تا بتوانید وسایلی مانند ماشین لباسشویی و خشک‌کن را به راحتی آنجا جا دهید.

ابعاد استاندارد در لاندری روم

سیستم تهویه لاندری روم

لاندری روم مدام با نم و رطوبت سر و کار دارد و محل نگهداری لباس‌های چرک است به همین خاطر این بخش نیاز به یک سیستم تهویه مناسب دارد تا به خوبی هوا رد و بدل شود و بوی نامطبوع در محیط باقی نماند؛ تهیه یک سیستم تهویه مناسب برای هر لاندری رومی ضروری است و نباید از آن چشم‌پوشی کرد.

توصیه ما به شما این است که هم یک پنجره برای لاندری روم بسازید و هم یک سیستم تهویه مناسب برای آن در نظر بگیرید. با این کار هم نور آفتاب به داخل می‌تابد و هم تهویه به خوبی صورت می‌گیرد؛ اگر هم امکان طراحی پنجره وجود نداشت مشکلی ندارد اما یک سیستم تهویه خود را حتما در نظر بگیرید.

سیستم تهویه لاندری روم

در طراحی لاندری روم باید به چه نکاتی توجه شود؟

مهم‌ترین نکاتی که در طراحی لاندری روم چیست باید به آن‌ها توجه کنید، شامل موارد زیر می‌شوند:

  • برای اینکه صدای خشک‌کن شما را اذیت نکند، لاندری روم را دور از اتاق‌خواب طراحی کنید.
  • اگر کمبود جا دارید، می‌توانید بالکن را به عنوان لاندری روم در نظر بگیرید. البته این نکته را در نظر داشته باشید که با این کار نباید نمای ساختمان شما جلوه زشتی پیدا کند.
  • برای اینکه لباس چرک‌هایتان را راحت‌تر به رختشوی‌خانه منتقل کنید، بهتر است آن را نزدیک به حمام در نظر بگیرید.
  • برای اینکه لاندری روم را طراحی کنید، باید به شیر آب و چاه فاضلاب دسترسی داشته باشید.
  • فضای لاندری روم باید از نور مناسبی برخورد باشد. اگر آفتاب‌گیر باشد که چه بهتر! خیلی راحت لباس‌هایتان خشک خواهند شد.
  • در کف این اتاق از فرش یا موکت استفاده نکنید و به جای آن به سراغ کف‌پوش‌های ضد آب بروید.
  • لباسشویی را به نحوی در لاندری روم قرار دهید که امکان دسترسی به قسمت پشتی آن برای تعمیر و یا سرویس وجود داشته باشد.
  • بهتر است در این فضا از پرده استفاده کنید تا نور مستقیم خورشید ماشین لباسشویی شما را خراب نکند. البته در مواقعی که آفتاب نیست، می‌توانید پرده را کنار بزنید پنجره‌ها را باز کنید تا فضا ضدعفونی شود.
  • برای تمیز و خوشبو نگه داشتن لاندری روم، همیشه کف آن را خشک نگه دارید و از خوشبوکننده‌ها استفاده کنید.

بیشتر بخوانید: اهمیت طراحی حرفه ای در دکوراسیون خانه کوچک

نکات مهم در طراحی لاندری روم

سخن پایانی

مسلما قرار گرفتن ماشین لباسشویی داخل آشپزخانه و مواجه شدن با منظره لباس‌های کثیف هنگام صرف غذا برای خیلی از افراد خوشایند نیست. با وجود لاندری روم، تمامی مراحل شستشوی لباس و خشک کردن و اتو در یک فضا انجام می‌شود و دیگر نیاز نیست تا لباس‌ها را برای خشک کردن یا اتوکشی به فضای دیگری منتقل کنید. به نظر شما مهم‌ترین فایده طراحی لاندری روم چیست؟ دیدگاه‌هایتان را با ما به اشتراک بگذارید. جهت دریافت خدمات در زمینه دکوراسیون داخلی منزل، با کارشناسان ما در تماس باشید.

سوالات متداول

لاندری روم چیست؟

لاندری روم همان اتاق رختشوی‌خانه قدیم یا اتاق لباسشویی است که فضایی ایده آل برای شستن، خشک کردن و اتو کشیدن لباس‌ها محسوب می‌شود.

Laundry Room در فارسی به چه معناست؟

لاندری روم عبارتی انگلیسی بوده و فارسی آن، اتاق لباسشویی یا رختشوی‌خانه است.

بهترین محل قرارگیری لاندری روم در آپارتمان کجاست؟

همه چیز به ترجیحات شخصی شما برمی‌گردد. اگر می‌خواهید دسترسی سریعی به این فضا داشته باشید، بهتر است آن را نزدیک حمام و اتاق‌خواب در نظر بگیرید. اگر فکر می‌کنید ممکن است سرو صدا شما را اذیت کند، بهتر است رختشوی‌خانه را دور از اتاق‌خواب یا اتاق مطالعه طراحی کنید.

بهترین راه برای کاهش سر و صدای لاندری روم چیست؟

اولین راهکار این است که به سراغ استفاده از متریال عایق صدا برای دیوارها و درب بروید. راهکار دوم نیز استفاده از صفحات ضد لرزش و ریگلاژ کردن ماشین لباسشویی و خشک‌شویی است.

ارسال دیدگاه

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

به راهنمایی و یا مشاوره نیاز دارید؟

© تمام حقوق سایت برای شرکت آسال سازه محفوظ مي باشد.
Search