سقف های کاذب را می توان به عنوان نوعی پوشش برای سقف ها از داخل در نظر می گیرند، این نوع از سقف ها نه تنها به زیبایی دکوراسیون داخلی منزل می افزاید بلکه با به کار گیری آن می توان تاسیسات و سیم کشی ها را نیز پوشاند و دغدغه ای برای پوشش دهی آن ها نداشت. در واقع این سقف ها برای ساختمان سقف ثانویه به حساب می آید، سقف های کاذب را بر روی سقف های اولیه نصب می کنند.
مهم ترین مزایایی سقف های کاذب
مهم ترین مزایایی که سقف های کاذب دارند به شرح زیر است:
- سقف کاذب را می توان جا به جا کرد که در این صورت هزینه اجرای آن در مقایسه با تعمیر و بازسازی سقف اصلی ارزان تر می باشد.
- این نوع از سقف ها در جذب صدا نقش بسیار موثری دارند در نتیجه از انتقال سر و صدا بین طبقات جلوگیری می کنند.
- تعمیر آن ها نیز بسیار راحت می باشد.
- این سقف لوله ها و سیم کشی های موجود در سقف اصلی را می پوشاند.
- با اجرای سقف کاذب می توان نقش بسزایی در بهینه سازی مصرف انرژی داشت به این خاطر که از هدر رفت انرژی گرمایشی و سرمایشی جلوگیری می کند.
- با استفاده از سقف کاذب می توان نورپردازی های بسیار زیبا در فضای مورد نظر به وجود آورد.
- در صورتی که این سقف ها درست اجرا شوند، می توانند مصرف سوخت در ساختمان را به کمترین میزان برسانند.
- نصب عایق های حرارتی و اجرای سقف کاذب بدون هیچ نوع درز می تواند انتقال حرارت را کاهش دهد.
معایب سقف کاذب پی وی سی:
- آزاد شدن کلر موجود در سقف پی وی سی (که در حالت طبیعی یک گاز سمی و خطرناک است)ممکن است خطرناک باشد، اما PVC حتی برای استفاده طولانی مدت کاملاً بی خطر است.
- از لحاظ زیبایی بهترین انتخاب نیست از این رو بعضی افراد بدلیل ظاهر مصنوعی خیلی ها از این نوع از سقف استفاده نمی کنند.
- در معرض نور مستقیم خورشید دچار آسیب میشه.
سقف کاذب رابیتس
یکی از رایج ترین سقف های کاذبی که مورد استفاده قرار می گیرد سقف رابیتس است، سقف کاذب رابیتس نوعی ورق مشبک بوده که از گالوانیزه ساخته شده است، این سقف با استفاده از سیم آرماتوربندی به شبکه ی فرعی متصل می شود. رابیتس ها را در دو نوع برجسته و مسطح می سازند، از نوع برجسته به منظور دهانه های بزرگ و نوع مسطح آن مناسب دهانه های کوچک است.
بیشتر بخوانید: انواع مدل سقف کناف
سقف کاذب کناف
یکی از سقف های کاذب که در ساختمان های امروزی به منظور زیبا سازی مورد استفاده قرار می گیرد سقف کاذب کناف است، این نوع از سقف ها را با استفاده از پنل های گچی مسطح می سازند، به نحوی که با برش های لازم آن ها را روی سقف نصب می کنند. این مدل از سقف کاذب در دو نوع کناف یکپارچه و کناف مشبک وجود دارد. برای نصب سقف کاذب کناف یکپارچه از نوعی زیر سازی فولادی که بسیار سبک وزن است استفاده می کنند که با استفاده از آن پنل های گچی روکش دار روی آن ها نصب می شود. سقف کاذب کناف مشبک نیز با استفاده از سازه هایی سپری و تایل های سقفی به حالت یک شبکه شکل می دهند که توسط یک آویز به سقف اصلی وصل می شود.
سقف کاذب با پنل های از پیش آماده گچی
جنس این نوع از سقف های کاذب از آلومینیوم و یا سقف کاذب فلزی است، قطعاتی که برای ساخت آن ها یه کار برده می شود به صورت آماده بوده و درون این آلومینیوم ها قرار می گیرند. یکی از مزیت هایی که این سقف ها دارند این است که می توان به راحتی طرح های متفاوتی با آن ها ایجاد کرد و هم این که قابلیت تعویض شدن دارند.
سقف های کاذب گریلیوم
از دیگر سقف های تزئینی که مورد استفاده قرار می گیرند سقف های کاذب گریلیوم می باشند. آن ها معمولا از آلومینیوم یا آلیاژ ساخته می شوند، نام دیگری که برای آن ها در نظر گرفته شده سقف باز است، دلیل نام گذاری آن این است که پس از نصب می توان مربع هایی که در کنار یکدیگر قرار گرفته اند را دید از این سقف هم می توان به صورت جداگانه و هم در کنار سایر سقف ها به کار برد. این نوع از سقف ها در مقایسه با سقف کناف از مقاومت بیشتری برخوردار هستند.
سقف کاذب چوبی
تماشای سقف های کاذب چوبی حس خاصی را به مخاطب القا می کند، این سقف ها در افزایش زیبایی تاثیر بسزایی بر روی محیط دارند. سقف های کاذب چوبی از یک بخش اصلی که دارای چهار تراش که جنس فولاد یا تراش است می باشد، قسمت فرعی آن نیز ساخته شده از چوب می باشد.
سقف کاذب ترکیبی
همان طور که از نام آن پیداست می توان فهمید که از چند نوع سقف کاذب ساخته شده است، به نحوی که در مرحله ی نهایی به صورت یک شکل هندسی ایجاد می شوند.
سقف های کاذب دیگری نیز وجود دارند که از توضیح آن ها خودداری کردیم زیرا از حوصله ی مخاطب خارج است و تنها نام آن ها را ذکر می کنیم که به شرح زیر است:
سقف کاذب آلومینیومی
سقف های کاذب آلومینیومی به بتونه کاری و پیچ کردن تایل ها به سپر نیازی ندارند بلکه تنها با تایل های آلومینیومی به اجرا در می آیند. یکی از زیر مجموعه های این نوع از سقف ها، سقف دامپا یا نواری می باشد که با استفاده از شکل دادن به پنل های آلومینیومی به وجود می آیند که نصب آن ها نیز به سرعت به اتمام می رسد.
سقف کاذب آکوستیک
برای اجرایی کردن سقف های کاذب آکوستیک از مصالحی مثل پلاک های چوبی و گچی، ورقه های مقوایی فشرده و پارچه چین دار استفاده می شود. از ویژگی های خوبی که این سقف ها می توان به مواردی همچون سادگی، ضد حریق بودن و همچنین قیمت ارزان اشاره کرد. سقف های کاذب آکوستیک را عموما برای مکان هایی که پر سرو صدا هستند نصب می کنند.
سقف کاذب طلقی
این سقف را می توان در دسته ی سقف های پرکاربرد قرار داد. از ویژگی های این سقف می توان به قابلیت عبور نور از آن ها اشاره داشت. برای به اجرا در آوردن سقف های کاذب طلقی از شبکه بندی کناف استفاده می شود، مهم ترین مزیتی که دارند قیمت مناسب و سرعت نصب بالا است.
سقف کاذب مجازی
آخرین نمونه از سقف های کاذب در خصوص سقف های کاذب مجازی می باشد، نام دیگر آن ها سقف آسمان مجازی یا کشسان می باشد. برای نصب آن می توان از تایل های مخصوص استفاده کرد البته این در صورتی است که پروفیل های مخصوص از قبل به سقف وصل شده باشند. این نوع از سقف ها در سقف های pvc و دکوراسیون آشپزخانه نیز مشاهده می شود.
بیشتر بخوانید: فرق امرتات با کناف چیست؟
قیمت انواع سقف کاذب
قیمت این نوع از سقف های کاذب به عوامل متفاوتی بستگی دارد این نوع از سقف ها دارای کیفیت های متنوعی می باشند از این رو می باشد که نمی توان قیمت مشخصی برای سقف های کاذب معرفی کرد،به طور میانگین قیمت سقف های کاذب 60 در 60 از 60 هزار تومان تا 80 هزار تومان می باشد،قیمت دقیق انواع سقف های کاذب به صورت زیر می باشد.
سقف کاذب را می توان به عنوان نوعی پوشش برای سقف ها از داخل در نظر می گیرند، این نوع از سقف ها نه تنها به زیبایی دکوراسیون منازل می افزاید بلکه با به کار گیری آن می توان تاسیسات و سیم کشی ها را نیز پوشاند و دغدغه ای برای پوشش دهی آن ها نداشت. در واقع این سقف ها برای ساختمان سقف ثانویه به حساب می آید، سقف های کاذب را بر روی سقف های اولیه نصب می کنند.